پس از یک بار فلج خواب، شاید لزومی به مراجعه به پزشک نباشد.
مصرف الکل و کافئین نیز میتواند به اختلال در خواب منجر شود.
سلام من ۲۹ سالمه و هر شب تو خواب ناله میکنم. بعضی وقتها هم تو خواب حرف میزنم که اکثرا خودم نمی فهمم ولی گاهی شده که از صدای خودم بیدار میشم از بس که صدام بلنده و لحنم عصبی و پرخاشگره. ولی عجیب تر از اینها اینه که گاهی پیش میاد که نیمه شب درست مثل آدمهای بیدار راه میرم کار انجام میدم با اطرافیانم حرف میزنم و خیلی عادی جوابشون میدم و چشمام بازه، دررررست مثل تمام وقتهایی که بیدارم عادیه عادیم ولی کاااملا خواب هستم و اصلام یادم نمیاد چه کار کردم.
مصرف داروهای ضدافسردگی برای موارد مزمن: دکتر امیری توصیه میکند که در مواردی که فلج خواب شدید و تکراری باشد، مصرف داروهای ضدافسردگی مانند کلومیپرامین تحت نظر پزشک میتواند مفید باشد.
استرس و اضطراب: بر اساس مطالعات، افرادی که دچار اضطراب و استرس شدید هستند، بیشتر در معرض این تجربه قرار میگیرند.
اختلالاتی مانند آپنه خواب، خوابگردی و بیخوابی میتوانند موجب بیداریهای مکرر و تغییر در الگوی خواب شوند.
بختک بهطور علمی یک پدیده قابل توضیح است که به اختلالات در فرآیندهای طبیعی خواب مربوط میشود. با این حال، باورهای خرافی و تفسیرهای فرهنگی نیز در طول تاریخ به این پدیده اضافه شدهاند و آن را از دیدگاههای مختلفی شرح دادهاند.
با این حال، برای افرادی که به شکل مزمن دچار این مشکل میشوند و یا اختلالات خواب جدیتری دارند، مراجعه به متخصص خواب توصیه میشود.
افرادی که روز خسته کننده یا پراسترسی را گذرانده اند، بیشتر از همیشه این حالت سراغ شان آمده است.
این احساس میتواند روانی باشد و منجر به تجربهی وحشت و سردرگمی شود.
خواب ناکافی و خستگی میتوانند باعث تغییر در چرخه خواب و افزایش احتمال بروز بختک شوند.
این فلج عضلانی میتواند موجب احساس فشار یا ناتوانی در حرکت کردن شود، که در بسیاری از افراد با توهمات دیداری یا شنیداری همراه است. این website پدیده بهویژه در افرادی که دچار اختلالات خواب مانند بیخوابی یا آپنه خواب هستند، شایعتر است.
بعلاوه، فلج خواب در افراد مبتلا به کرامپ شبانه عضلات پا شایع تر بوده است.
مصرف داروهای ضدافسردگی، داروهای ضد روانپریشی و مواد مخدر میتوانند بر کیفیت خواب تاثیر گذاشته و احتمال بروز بختک را افزایش دهند.